• Home
  • Oplossingen
  • Kentekenherkenning

Kenteken / ANPR camera

Voor sommige bedrijven is het herkennen van een kenteken erg belangrijk. Er zijn verschillende typen kentekencamera’s. De keuze voor een camera hangt af van de lichtomstandigheden en de beveiligingsgraad. Kentekencamera’s kunnen worden ingezet op parkeerterreinen, Jachthavens, campings, overheidsinstellingen, benzinestations etc.

Toegangscontrole 

Toegang geven d.m.v. een kentekencamera

Door het opslaan van de kentekens in een database, is het mogelijk om opgeslagen kentekens toegang te geven tot een terrein.

Er zijn verschillende soorten ANPR-(Automatic NumberPlate Recognition) cameras. Zo hebben wij voor diverse doeleinden andere typen cameras verkrijgbaar. Voor campings en jachthavens is de beveiligingsgraad minder hoog dan voor bijvoorbeeld overheidsinstelling.

Door het gebruik van kentekencamera's in plaats van lezers bevordert u de snelheid van het verkeer. Op deze manier zijn voertuigen sneller binnen, omdat de kentekencamera de auto al ver van te voren aan ziet komen en de slagboom of een andere toegang aanstuurt. Met een paslezer dient de persoon eerst naar een zuil te rijden, dan de pas te pakken en deze voor de lezer te houden. 

De ANPR-camera is ontwikkeld om in uiteenlopende situaties het kenteken van een voertuig te herkennen. De Wiegand Interface Module (WIM) is voorzien van speciale firmware en zet de kentekenplaatinformatie om in een Wiegand datastring die door de Paxton Net2 plus controller ontvangen kan worden. Dit zorgt ervoor dat ANPR-camera makkelijk toe te voegen is aan bestaande toegangscontrole systemen, die gebruik maken van een Net2 plus deurcontroller. Doordat de systeembeheerder het kenteken rechtstreeks kan toevoegen aan een gebruiker in de Net2 software, is dit een van de eenvoudigste kentekentoegangscontrole-oplossingen op de markt. Via de Net2 software kunt u rapporten creëren, zodat u in één overzicht kunt zien welke bekende voertuigen er binnen zijn gekomen en wanneer ze weer vertrokken zijn. Wilt u ook beelden van eventuele overzichtscamera’s ter verificatie oproepen? Dan kan dat door de Net2 software te koppelen aan een VMS-systeem. Als een voertuig is gelezen door de ANPR Access-camera, verschijnt er een event in de Net2 software. Wanneer u vervolgens op het event klikt, kunt u de beelden terugkijken die opgenomen zijn door het VMS-systeem. Zo kunt u eenvoudig zien of het kenteken bij het voertuig hoort en het om een geautoriseerde toegang gaat.

Meer informatie?

Blijf up-to-date en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Adres


Ceresweg 20A

8938 BG Leeuwarden

058 845 71 00