• Home
 • Oplossingen
 • Paxton Net2 integratie met Meshlink

De Paxton Net2 integratie met Meshlink

Vereenvoudigt toegang voor sportverenigingen en VvE’s

ALTIJD OPEN!

7 dagen per week en 365 dagen per jaar open.

Alle organisaties gebruiken tegenwoordig een breed scala aan applicaties, systemen en andere soorten interfaces om zaken te regelen en aan te sturen. Dit is niet anders voor organisaties in de vorm van bijvoorbeeld sportverenigingen of VvE’s. De wildgroei aan systemen voor verschillende functionaliteiten kan zorgen voor problemen en onduidelijkheid.

Meshlink biedt (sport)verenigingen en Vereniging van Eigenaars een platform om allerlei systemen vanuit één centraal punt aan te sturen en een groot deel van de handmatige werkzaamheden te automatiseren. Via het Meshlink platform kunnen (o.a.) wijzigingen in de ledenadministratie meteen doorgestuurd worden naar het Net2 toegangscontrole systeem en worden reserveringen of vooraf geplande trainingen gekoppeld aan de verlichting waardoor deze automatisch geschakeld kan worden. Hiermee faciliteert Meshlink het bestuur van de verenigingen of VvE’s. Het is dankzij het platform niet altijd meer nodig voor een beheerder om fysiek op de locatie te zijn, omdat (praktisch) alle systemen van de locatie, vanaf de bank thuis beheerd kunnen worden.

Ondertussen worden over de hele wereld sportparken, industriegebieden en andere soorten terreinen aangestuurd via het Meshlink platform. Door intuïtieve interfaces en de betrouwbare hosting biedt Meshlink een modern en dynamisch platform wat voor de eindgebruikers eenvoudig en snel in het gebruik is.

Mogelijkheden en modules

Het Meshlink platform is opgebouwd uit verschillende modules, die allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden en samen voor nog meer automatisering of gebruiksgemak zorgen. Het gebruik van de planner, gebruikersbeheer en de parkplattegrond bouwer zijn altijd beschikbaar, net als het gebruik van de mobiele Meshlink app.

De volgende hoofdmodules zijn beschikbaar:

Verlichting – De module verlichting maakt het mogelijk om zowel de binnen- als de buitenverlichting direct te bedienen via het Meshlink platform, of om deze automatisch te laten schakelen door middel van geplande acties, reserveringen of de astronomische klok (die kijkt naar zonsondergang). Deze functies zorgen ervoor dat de verlichting niet meer onnodig aan zal staan, waardoor zowel energie en kosten bespaard kunnen worden.

Toegang – Deze module koppelt het Meshlink platform aan het Net2 toegangscontrole systeem. Dankzij de koppeling met een aantal ledenbestand administratiesystemen, kunnen wijzigingen die daarin worden gemaakt (waaronder de aanmaak van nieuwe leden, doorstroming van rollen of functies, toewijzing van extra toegangsrechten), direct naar het Net2 toegangscontrole systeem worden doorgestuurd. Iedereen heeft daardoor dus altijd de juiste rechten en toegang. Dit geldt ook voor mensen van buiten de vereniging, die bijvoorbeeld een baan op de vereniging huren.

Afhangbord & reserveringen – De KNLTB heeft Meshlink gekozen als faciliterende partij om tennis- en padelverenigingen te koppelen aan het afhangbord. Met het afhangbord is het mogelijk om banen te (laten) reserveren voor alle leden van de KNLTB. Sommige verenigingen verhuren hun banen ook aan niet-leden voor een kleine vergoeding. Middels het afhangbord kan je vereniging dus zonder moeite extra omzet genereren. Daarnaast is het afhangbord gekoppeld aan andere modules van Meshlink, waardoor je verder geen omkijken hebt naar verlichting of toegang wanneer iemand van buiten de vereniging een keer komt spelen.

Kentekenherkenning – De module Kentekenherkenning in Meshlink is speciaal ontwikkeld voor VvE’s, industrie en parkeergarages. Deze module herkent door middel van ANPR camera’s het kenteken direct en verleent op basis van ingestelde logica in het Meshlink platform wel of geen toegang. Daarnaast zal de slagboom of poort automatisch geopend worden op basis van een succesvolle registratie. De toegevoegde waarde van Meshlink is dat gebruikers van het platform zelf hun kentekens periodiek kunnen wijzigen, waardoor bijv. de beheerder van een VvE geen handmatige wijzigingen hoeft te maken. Bewoners krijgen gewoonweg een X aantal parkeerplaatsen toegewezen, voor welke ze zelf mogen bepalen welk kenteken binnen mag.

Beveiliging – In sportkantines of fabriekshallen staat vaak dure apparatuur. Deze module maakt het mogelijk om de beelden van de beveilingscamera’s in de gaten houden en is het mogelijk voor beheerders om (op afstand) eenvoudig sloten open en dicht doen. Je kunt de beelden van de beveiligingscamera’s bekijken met de ingebouwde live-stream functionaliteit van Meshlink. De beveiligingsmodule kan daarnaast met de Twelve kassa module gecombineerd worden, om een ‘autonome bardienst’ te kunnen faciliteren: waarbij leden zelf hun drankjes kunnen pakken en afrekenen op de kassa, waarbij de camera (samen met de kassa) het toezicht houden dat alles netjes wordt afgerekend.

Twelve kassa – De Meshlink koppeling met de systemen van Twelve maakt het mogelijk om de kassa op de vereniging te ontgrendelen met de ledenpas. Ook steeds meer tennisverenigingen gebruiken de nieuwe RFID ledenpas om te kunnen betalen op de kassa. Meshlink kan ook hier het ledenadministratiesysteem koppelen aan de kassa omgeving. Hierdoor worden nieuwe leden direct toegevoegd aan de database in de kassa, waardoor zij direct kunnen betalen met de nieuwe ledenpas of de kassa kunnen ontgrendelen tijdens bardiensten.

Beregening – Omdat de beregening bij veel verenigingen nog via een schakelaar op de club aangestuurd wordt, moet er een beheerder aanwezig zijn die toegang heeft tot de schakelkast om deze te activeren. Meshlink kan er voor zorgen dat de beregening ook via het platform gestart kan worden of zelfs gepland kan worden zodat deze automatisch zal gaan starten wanneer het nodig is.

Thermostaat – Is er een slimme thermostaat aanwezig op uw locatie, kan ook deze vanuit Meshlink worden aangestuurd. Hierdoor kan in de winter net voordat het clubhuis opent, de thermostaat alvast aangezet worden, zodat de leden altijd een warm welkom zullen krijgen.

Voordelen voor verenigingen

 • Meshlink is opgebouwd uit modules, waardoor verenigingen zelf kunnen bepalen welke functionaliteiten ze willen gebruiken en daardoor nooit betalen voor onnodige functies.

 • Meshlink is heel eenvoudig aan te sluiten, waardoor de vereniging of VvE geen lange installatietrajecten hoeft te doorlopen.

 • Meshlink regelt zelf dat op de achtergrond alle systemen aan elkaar gekoppeld worden.

 • Meshlink koppelt veel systemen aan elkaar, waardoor bijv. wijzigingen in het ledenbestand niet ook nog eens apart in de kassa omgeving of het Net2 toegangscontrole systeem ingevoerd hoeven te worden.

 • Meshlink automatiseert een hoop handmatige werkzaamheden, zoals de verlichting, toegang en reserveringen.

 • Naast de webbrowser versie van Meshlink, is er ook gratis toegang tot de mobiele app voor uw telefoon.

Voordelen voor installateurs

 • Cross- en upsell mogelijkheden waardoor het portfolio van de installateur groter wordt, extra Meshlink modules kunnen altijd toegevoegd worden indien gewenst.

 • Zeer snelle en eenvoudige installatie en aansluiting, dankzij de plug & play Meshlink Gateway.

 • Veel zaken zijn op afstand te bekijken en te regelen, waardoor er niet voor elk issue iemand naar de locatie hoeft.

 • Altijd goede support vanuit Meshlink in het geval van vragen, issues of specifieke wensen van de vereniging of VvE.

Hoe werkt het?

De Meshlink integratie is vanaf Net2 versie 6.01 beschikbaar. Omdat Meshlink een online platform is, dient er uiteraard een stabiele internetverbinding op de locatie aanwezig te zijn om de commando’s van het platform naar de lokale systemen van de vereniging of VvE te kunnen sturen. Meshlink biedt geen hardware aan, behalve de Meshlink Gateway, wat ons de mogelijkheid biedt om op het lokale netwerk de systemen aan te kunnen sturen. Deze Gateway zorgt voor de koppeling tussen het Meshlink cloud platform en de Net2 server op locatie.

Meer informatie?

Blijf up-to-date en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Adres


Ceresweg 20A

8938 BG Leeuwarden

058 845 71 00