• Home
  • Oplossingen
  • Parkeersysteem cashless

Cashless parkeersysteem

Via ons Dip&Go parkeersysteem is het mogelijk om contactloos te betalen bij de ingaande of uitgaande slagboom. Dit is afhanelijk van welk type systeem u kiest, zo is het mogelijk om voor een vast tarief of een variable tarief te kiezen. Hiermee hoeft de parkeerder niet meer langs de betaalautomaat, maar kan gemakkelijk in- en uitrijden door de betaalpas voor de kaartlezer te houden. Het intoetsen van een pincode is hierbij niet nodig, betalen is hierdoor sneller en klantvriendelijker geworden. 

Vast tarief

Een vast tarief berekenen was nog nooit zo eenvoudig

  • STAP 1: Rij naar de ingaande zuil

  • STAP 2: U betaalt met pinapas of creditkaart een vast bedrag

  • STAP 3: Het bedrag wordt afgeschreven van uw rekening

  • STAP 4: Slagboom gaat open, u kunt nu parkeren

Variabel tarief

Van begin tot eindtijd een tarief berekenen

Stap 1: U biedt uw pinpas/creditkaart aan bij de ingaande zuil

Stap 2: Uw pas wordt geregistreerd 

Stap 3: De slagboom gaat open, u kunt nu parkeren

Stap 4: U biedt uw pas aan bij de uitgaande zuil

Stap 5: Het verschuldigde bedrag wordt van uw rekening afgeschreven

Stap 6: Na voltooing van de transactie kunt u het parkeerterrein verlaten

 

 

Nooit meer naar de betaalautomaat!

Bij alle parkeersystemen van ons Dip&Go Systeem kunt u betalen met Dip & Go of Tap & Go. Dit is een snelle en veilige manier van betalen met uw bankpas. Bij Dip & Go betaalt de parkeerder met zijn eigen bankpas of indien gewenst met een creditkaart, er hoeft bij betalen geen pincode ingegeven te worden tot € 50,00!

Doordat u uw pincode niet hoeft te gebruiken, verloopt de betaling sneller en ontstaan er minder wachtrijen. Bovendien kan uw pincode ook niet worden geskimt. Alle Nederlandse bankpassen zijn inmiddels geschikt voor Dip & Go.

Er bestaan 2 versies:
1) Vast tarief: u geeft aan welk tarief per dag betaald dient te worden
2) Variabel tarief: hierbij bepaald u zelf het start, minuut of uurtarief

Alle tarieven zijn op elk moment aan te passen. Zo is het ook mogelijk om bijvoorbeeld op zaterdag een ander tarief te hanteren dan op maandag.

Net als bij een normale pinbetaling maakt de parkeerautomaat na het invoeren van de bankpas verbinding met de bank, het rekeningsaldo wordt gecheckt en na goedkeuring kan de transactie verder gaan. De betaling vindt plaats door de transactie te accepteren en vervolgens zal de slagboom automatisch openen.

Ons Dip&Go Syteem voorziet ook in betaald parkeren systemen die onderscheid maken tussen betalende en niet betalende gasten. Zo rijden bijvoorbeeld uw werknemers gratis op en van uw bedrijventerrein. Middels een internet verbinding kunt u in- en uitgaande verkeer registreren. Het spreekt vanzelf dat deze internetverbinding u ongekende mogelijkheden biedt in het automatisch betalen voor bijvoorbeeld abonnementhouders of andere geregistreerde gebruikers. Hierin zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar.

Als optie bieden wij een externe betaalterminal aan, op deze manier kunt u uw klanten kortingen verstrekken of indien gewenst geheel gratis! Ook maakt deze unit het mogelijk om met de module abonnementshouders te werken. Zo kunt u uw eigen personeel of abonnementshouders toevoegen.

Ook als uw klant niet genoeg saldo op de pas heeft staan dan is het mogelijk om via deze terminal op een andere manier te betalen, bijvoorbeeld via een andere pas of contant.

Een aantal voordelen op een rij:
 - Volledig cashless
 - Veilig en contactloos betalen
 - Mileuvriendelijk
 - Minder onderhoud
 - Voordelig in de aanschaf
 - Snelle terug verdientijd
 - Rapportage functie
 - Kortingen verstrekken
 - Abonnementsvorm aanwezig
 - Snel geinstalleerd  

Vol is vol
Wat houdt dit in? Dit betekent dat ons Dip&Go systeem beschikt over een telfunctie. De telfunctie houdt precies voor u bij hoeveel auto's er op de parkeerplaats staan, al beschikt u over een parkeerplaats met 50 of 1000 parkeerplekken, op deze manier voorkomt u dat er teveel auto's op de parkeerplaats komen en u deze mensen moet teleurstellen omdat er geen plek meer vrij is.

Beheer op afstand
Als u op een later moment uw parkeertarief veranderen wilt, dan kunt u die aan ons doorgeven en zorgen wij voor de juiste instellingen. Hiervoor hoeft geen monteur langs te komen, maar dit wordt op afstand ingesteld, wat u weer in de portomonnee scheelt. Er zijn vele instellingen die altijd en overal veranderd kunnen worden.

Transacties bijhouden
Wilt u graag alle transacties bijhouden? Dit kan, want ons Dip&Go systeem beschikt over een log bestand. Hierin kunt u alle transacties bekijken, met daarbij de behorende tijden en gebeurtenissen per apparaat. Dit kan in het geval u over meerdere apparten beschikt erg handig zijn, zo blijft u goed op de hoogte hoe het met uw parkeerplaats gaat.

Meer informatie?

Blijf up-to-date en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Adres


Ceresweg 20A

8938 BG Leeuwarden

058 845 71 00